top of page
  • mathias9219

Alt omkring riddersporer


Riddersporer er en af de smukkeste blomster. De findes i en stor palette af farver, og du vil derfor altid kunne finde en passende farve til lige netop din kreation. I denne guide kan du læse alt om riddersporer samt besøge vores webshop for at se det nuværende udvalg!


Farver, former og tilgængelighed

Det mest karakteristiske for riddersporer er deres farver og former. Næsten alle varianter er i lilla eller blå. Faktisk blev de brugt til at lave blå farve af indianerne, vidste du det? På grund af dens popularitet, findes den nu i flere og flere farver og nuancer på markedet. Derfor er det også muligt at få fingrene i flere nuancer af pink, gul og hvid til dine kreationer. Riddersporens lange stilke, som sommetider kommer med hundredvis af små blomster pr. stilk, giver et ekstravagant og luksuriøst look til både buketter og dekorationer, og er samtidig en perfekt blomst til markbuketter.

Forskellige varianter af Riddersporer

Der findes omkring 250 forskellige varianter af riddersporer. I vores udvalg finder du flest Ridderspore Belladonna, Ridderspore Ajacis og Ridderspore Elatum med forskellig stilklængde. Med hvad er forskellen egentlig på disse varianter?

Ridderspore Ajacis

Varianten Ajacis har små blomster sammenlignet med de andre varianter. Blomsterne er placeret nær stilken og har flere små sideskud. Ajacis har et mere naturligt og vildt udseende og passer perfekt til en sommerlig buket eller markbuket. Vi tilbyder oftest ajacis i farverne mørke blå, lilla og hvid, men det er også muligt at købe dem i et mix. De er tilgængeligt året rundt med en stilk længde på 70 eller 80cm

Ridderspore Belladonna

Varianten Belladonna har, sammenlignet med andre varianter, færre blomster pr. stilk. Selve blomsterne sidder også med større afstand imellem sig på stilken end på andre varianter af riddersporer. De Belladonna varianter som vi tilbyder, er i den blå og lilla farvepalette, varierende fra lyseblå til mørke lilla. De mest kendte varianter er Volkerfrieden og Balkleid som begge er tilgængelige året rundt. Stilkens længde varierer fra 50 til 100 cm. I sæsonen (som er fra januar til maj) tilbyder vi også forskellige grenet Belladonna. Disse fås i pink toner og har alle en kort stilk.

 

Ridderspore Elatum

Ridderspore Elatum er nok den vi alle kender, som den mest ikoniske ridderspore variant. De store kegleformede blomster med utallige blomsterhoveder sørger for, at et hvert blomsterdesign, de bruges i, helt sikkert vil være fantastisk. Inden for Elatum-familien er der flere serier. For eksempel Centurion-serien og Dewi-serien, som er tilgængelig året rundt. I sæsonen (juli-september) tilbyder vi også Kissi-serien. Elatums dyrkes i Holland og Kenya, og tilbydes med stilklænger fra 80 til 130 cm.  1. Delphinium EL Kissi Blush Milka – Hvis du leder efter blomster til et romantisk blomsterdesign, er denne Kissi variant, dyrket af Westendorp Delphinium, det produkt, du har brug for. De svagt lavendel farvet blomster med hvide hjerter er fantastiske. 

  2. Delphinium EL Elm Freude – Den dybe lilla farve på Elm Freude passer perfekt til enhver anden tone af lilla, men kan også bruges som kontrast til hvide eller gule blomster.

  3. Delphinium EL Centurion White – Denne ridderspore variant lever virkelig op til dens navn: Det er en sand centurion af Ridderspore familien! Se den fantastiske kegle af blomster. Centurion kan også fås i andre farver, besøg vores hjemmeside for at se hvad der kan fås lige nu.

  4. Delphinium EL Double Dewi Blue Star – Dewi Blue Star har dobbeltrækkede kronblade, og blomsterne er rigtig blå, hvilket er meget ualmindeligt. Så når du skal arbejde med en farvepalette, hvor blå indgår, er det en fantastisk blomst at bruge. 

  5. Delphinium BE Volkerfrieden – Volkerfrieden er også rigtig blå, og den har mørke blomster hjerter. Belladonna varianter er dem, der ser mest hårdføre ud, men de har en tyndere og kortere stilk.

  6. Delphinium BE Ballkleid – Denne ridderspore sort har sådan en blød blå farve. Den ser ud som om den kommer direkte fra himlen.

  7. Delphinium EL Kissi Caribbean Blue – Tilføj nogle tropiske vibrationer med Caribbean Blue. Denne variant har bløde blålige lavendelfarvede blomster, som også passer fantastisk med andre sommerfarver.

  8. Delphinium EL Kissi Lovely Pink – Hvad er der i et navn? Denne Kissi variant Lovely Pink oser af sommer kærlighed.


Hvordan ridderspore (Delphinium) fik sit navn

Historien om denne blomst går flere århundrede tilbage: en af de første historier om denne blomst er fra rumænsk tid. Denne historie beskriver en myte om en mand, der på mirakuløs måde blev reddet af en delfin. Da andre bagefter prøver at fange delfinen, redder Neptun delfinen og forandre den til en blomst. Denne blomst fik navnet Delphinium, en henvisning til det græske ord for delfin. En mere almindelig forklaring på, hvordan blomsten fik sit navn, er på grund af formen på dens blomsterknopper. Det engelske navn Larkspur er også en reference til blomsternes form. Hver blomst har et bagud vendt spor. Blomsten er også en yndet haveplante, men vær forsigtig: blomsten er giftig for både mennesker og dyr.

Riddersporens Symbolisme

Blomsten giver en besked om lethed og beskyttelse gennem sin form. Når alle blomsterne er åbne, kan du se hjertet af blomsterknopperne med al deres skønhed.
9 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page