Alt om Ridderspore

Ridderspore er en af de smukkeste blomster. De findes i en stor palette af farver, og du vil derfor altid kunne finde en passende farve til lige netop din kreation.
I denne guide kan du læse alt om Ridderspore samt besøge vores webshop for at se det nuværende udvalg.

Farver, former og tilgængelighed

Det mest karakteristiske for Ridderspore er dens farver og former. Næsten alle varianter er i lilla eller blå. Faktisk blev de brugt til at lave blå farve af indianerne, vidste du det? På grund af dens popularitet, findes den nu i flere og flere farver og nuancer på markedet. Derfor er det også muligt at få fingrene i flere nuancer af pink, gul og hvid. Riddersporens lange stilke, som sommetider kommer med hundredvis af små blomster pr. stilk, giver et ekstravagant og luksuriøst look til både buketter og dekorationer, og er samtidig en perfekt blomst til markbuketter.

Forskellige varianter af Ridderspore

Der findes omkring 250 forskellige varianter af Ridderspore. I vores udvalg finder du flest Ridderspore Belladonna, Ridderspore Ajacis og Ridderspore Elatum med forskellig stilklængde. Med hvad er forskellen egentlig på disse varianter?

Ridderspore Ajacis

Varianten Ajacis har små blomster sammenlignet med de andre varianter. Blomsterne er placeret nær stilken og har flere små sideskud. Ajacis har et mere naturligt og vildt udseende og passer perfekt til en sommerlig buket eller markbuket. Vi tilbyder oftest Ajacis i farverne mørkeblå, lilla og hvid, men det er også muligt at købe dem i et mix. De er tilgængelige året rundt og har en stilklængde på 70 eller 80 cm.

Ridderspore Belladonna

Varianten Belladonna har, sammenlignet med andre varianter, færre blomster pr. stilk. Selve blomsterne sidder også med større afstand imellem sig end på andre varianter af Ridderspore. De Belladonna varianter som vi tilbyder, er i den blå og lilla farvepalette, varierende fra lyseblå til mørkelilla. De mest kendte varianter er Volkerfrieden og Balkleid som begge er tilgængelige året rundt. Stilkens længde varierer fra 50 til 100 cm. I sæsonen (som er fra januar til maj) tilbyder vi også forskellige grenet Belladonna. Disse fås i pink toner og har alle en kort stilk.

Ridderspore Elatum

Ridderspore Elatum er nok den vi alle kender, som den mest ikoniske Ridderspore variant. De store kegleformede blomster med utallige blomsterhoveder sørger for, at ethvert blomsterdesign, de bruges i, helt sikkert vil være fantastisk. Inden for Elatum-familien er der flere forskellige varianter. For eksempel Centurion-serien og Dewi-serien, som er tilgængelig året rundt. I sæsonen (juli-september) tilbyder vi også Kissi-serien. Elatums dyrkes i Holland og Kenya, og tilbydes med stilklænger fra 80 til 130 cm.

  1. Delphinium EL Kissi Blush Milka – Hvis du leder efter blomster til et romantisk blomsterdesign, er denne Kissi variant, dyrket af Westendorp Delphinium, den blomst du har brug for. De svage lavendelfarvede blomster med hvide hjerter er fantastiske. 
  2. Delphinium EL Elm Freude – Den dybe lilla farve på Elm Freude passer perfekt til enhver anden tone af lilla, men kan også bruges som kontrast til hvide eller gule blomster.
  3. Delphinium EL Centurion White – Denne Ridderspore variant lever virkelig op til dens navn og er meget populær blandt Ridderspore familien! Og så kan den også fås i andre farver. Besøg vores hjemmeside for at se, hvad der er tilgængeligt lige nu.
  4. Delphinium EL Double Dewi Blue Star – Dewi Blue Star har dobbelte kronblade og er naturligt blå, som ikke ses så ofte. Så når du skal arbejde med en farvepalette, hvor blå indgår, er det en fantastisk blomst at bruge. 
  5. Delphinium BE Volkerfrieden – Volkerfrieden er også naturligt blå, hvor den har en mørkt blomstermidte.
  6. Delphinium BE Ballkleid – Denne Ridderspore variant har en sart blå farve. Èn rigtig himmelblå farve, som passer godt til forskellige designs i pastel.
  7. Delphinium EL Kissi Caribbean Blue – Denne variant har sarte blålige/lavendelfarvede blomster, som også passer fantastisk med andre sommerfarver.
  8. Delphinium EL Kissi Lovely Pink – Denne Kissi variant, kaldet Lovely Pink, oser af sommerkærlighed med dens lærke pastelfarve.

Hvordan er den dyrket: Ridderspore

Vi tog på besøg hos vores faste Ridderspore leverandør, André Westendorp, som er beliggende i Klijndijk i Holland. Tag et kig:

Hvordan Ridderspore (Delphinium) fik sit navn

Historien om Ridderspore går flere århundrede tilbage. En af de første historier om denne blomst er fra rumænsk tid. Historien beskriver en myte om en mand, der på mirakuløs vis blev reddet af en delfin. Da andre bagefter prøver at fange delfinen, redder Neptun delfinen og forvandlede den til en blomst. Denne blomst fik navnet Delphinium, en henvisning til det græske ord for delfin. En mere almindelig forklaring på, hvordan blomsten fik sit navn, er på grund af formen på dens blomsterknopper. Det engelske navn Larkspur er også en reference til blomsternes form. Hver blomst har et bagudvendt spor. Blomsten er også en yndet haveplante, men vær forsigtig – blomsten er giftig for både mennesker og dyr.